modellkednék 2011.10.29. 18:45

Hogyan legyek gyerekmodell?

 

 

Sokan kérdezik, hogyan lehetnének gyerekmodellek?! Én ezzel a kérdéssel mindig óvatos vagyok. Vannak a dolog mellett és ellen szóló érveim. Aztgondolom, hogy egy gyerek akkor legyen modell, ha van mögötte egy család, aki támogatja és odafigyel a gyermekre. Sok esetben történik meg, hogy a gyerekek szerepeltetésében túlzásba esnek a szülők, hiszen a könnyen jött pénz és a gyerek sikerei megrészegítik őket.

A gyerekek azok gyerekek, akik mindent addig szeretnek csinálni, amíg élvezik. Ám ha már a munka más élvezetekről való lemondással jár, akkor nem biztos hogy szeretnék folytatni. Ilyenkor szokta a szülő meggyőzni a gyereket, hogy csinálni kell, mert így lesz sikeres. 

Én úgy gondolom, hogy a felnőtt kori sikerek megalapozásához nem rossz némi tapasztalat, de nem sokat számít. Rengeteg gyereksztár tűnik el a süllyesztőben. ráadásul a hírességek élete nem csak szép és jó. Támadják őket, beszólnak az utcán, mitöbb olykor beléjük is kötnek. Ezt egy gyerek lelke megsínyli.

Mindemellett ha egészséges szinten tudja a szülő tartani a szereplést, akkor nincs gond.

Gyerek modellekre is szükség van és kétségtelenül nagyon kevés az igazán jó gyerek, azonban ha egyszer rákaptak a dolog ízére akkor remekül lehet velük dolgozni, és olykor jobban bírják az iramot mint a felnőttek.

A gyerekmodellkedéshez nem árt, ha a gyerek szeret szerepelni és nem szégyenlős. Fontos, hogy Anyu vagy Apu vagy tesó mindig legyen ott vele, hogy ne kelljen olyat csinálni amit nem szeretne.

Rengeteg ügynökség van aki gyerekeket keres, sőt szinte minden ügynökség keres, a legkisebb kortól. Gyerekből mindig kell, mert a babából kis gyerek, a kis gyerekből nagy gyerek, a nagy gyerekből kamasz és a kamaszból gyorsan felnőtt lesz, így egy-egy kategóriában alig pár évig alkalmazható egy gyerek. A legjobb ha a gyerek szereplési vágyának folyamatosan teret adunk és mondjuk egy színjátszó körbe is beiratjuk, ahol tanul énekelni, olvasni, beszélni, játszani, táncolni. Ezek amellett, hogy fejlesztik a gyereket, új kapcsolatokat és új impulzusokat adnak. 

Gyerekből szinte minden típusú gyerekre van igény. A mama kedvencétől kezdve a rossz fiúkon és a kis királylányokon át, a szeplő és foghíjas gyerekeken át mindenre. Életmód szerűen nem, de mint egy alkalmi utazás, egy kis szereplés, egy kis újdonság kipróbálása szintjén javaslom minden gyermeknek. 

A szülő felelőssége fontos. Én saját példámból indulok ki, hiszen látom, hogy az egykor velem együtt szereplő lányok és fiúk hova jutottak, és azt is látom a szülők hol hibáztak olykor. Van aki megszállott lett és mindenáron celeb akar lenni, van aki elszállt a sikertől és ez állította meg a felnőttkori sikerekben és van ahol a gyermek tini korára tönkrement a szereplésben, mert teherré vált számára az amit először ő választott és később a szülők már rákényszerítettek.

Az én szüleim tiszteletben tartották a döntéseimet, és elfogadták amikor egy nap aztmondtam egy felkérésre, hogy nem. Nem akartam az iskolai nagymenők céltáblája lenni és pláne nem akartam 2 év kötelezettséget az egyik TV-nél. Egy jó szülő ezt megérti, és egy jó szülő nem kényszerít olyan szituációba amit nem szeretsz.

Amennyiben gyerekeknek szóló lehetőségekről is szeretnél értesülni, akkor csatlakozz a Facebook oldalamhoz ahol folyamatosan kiposztolom a lehetőségeket amiket találok!!!

Címkék:gyerek modell Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hogyanlegyekmodell.blog.hu/api/trackback/id/tr723338557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása