modellkednék 2012.02.14. 18:05

Ha már úton vagy a modellkedés fele...

Ha már elindultál az úton, hogy modell legyél, akkor pár hasznos tanács mindig jól jöhet. Lássuk mit mond a modellonline.hu? Az ő tanácsaikat olvashatod el ide kattintva!

Azonban ez nem minden! Én úgy gondolom az okos modell több lábon áll és a karrierje mellett egy vállalkozást is jó ha megpróbál felépíteni. Ebben akár a modell barátaiddal (ha már vannak) is érdemes összefogni. Sőt, javaslom, hogy barátkozz modellekkel, mert bár riválisaid is egyben, attól még közös munkával egymás sikereit is erősíthetitek!

.

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.11.17. 19:39

A modell élet hátrányai 3.

Újabb cikk olvasható a Velvet.hu-n a modell élet kínjairól. Érdekes beszámoló, és nem mondom, hogy nem igaz, de az ilyen szélsőséges dolgok nem hétköznapiak a modellek életében. Mindamellett tény, hogy aki igazán a legjobb akar lenni, annak kemény edzéstervet és kemény táplálkozástervet kell követnie. Ám azért a pénzért amit egy sikeres modell egy bemutatón megkap megéri. Az bőven fedezi a diéta és a kondi költségeit is. 

Persze fontos, hogy a diétánkat orvosi felügyelettel tegyük és ellenőrizzük az egészségi állapotunkat, ugyanis egy ilyen radikális diéta akár kárt is okozhat testünkben és egészségünkben, ami már korántsem olyan nagy öröm. Mitöbb akár a karrierünkbe is kerülhet egy szerencsétlen diéta.

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.11.07. 15:02

TFCD fotózás, a lehetőségek tárháza kezdő modelleknek!

Hazánkban is egyre több TFCD (Time for CD azaz Idő a CD-ért) és TFP (Time for Pictures - Idő a képekért) alapú fotózás és bemutató fut. Mi az a TFCD fotózás? Az ilyen fotózás lényege az, hogy mindenki ingyen dolgozik a képekért és tapasztalatszerzésért. Ezek a fotózások remek lehetőséget nyújtanak a kezdő modelleknek, hogy gyakorlatot szerezzenek, kapcsolatot építsenek és persze bővíthessék a portfóliójukat. A legnagyobb hazai modell portálon külön TFCD közösség is van ajánlatokkal.

Ha ingyen képeket akarsz, akkor a legjobb módja egy TFCD alapú fotózás szervezése. 

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.29. 18:53

Gyerekmodell botrány!!

 Amerikában már kész iparág épül a gyerekekre, a gyerek sminkektől kezdve a gyerek kávén és a gyerek kocsin át a gyerek wellnessig szinte minden területen megcélozták a legkönnyebben befolyásolható és irányítható célcsoportot. Természetesen az új célcsoportnak szóló luxustermékek is megjelentek, amik először a szülők márkafüggőségére, aztán a gyerekek vágyaira alapoztak. Így a gyerekmodellekre igény van, hiszen a gyerekeknek a gyerekek kell, hogy eladják a termékeket.

Azonban a gyerekek szerepeltetésének szabályai még nem teljesen kerekedtek ki, és nehéz a határvonalakat meghúzni. A minap robbant ki ennek kapcsán egy botrány az egyik legnagyobb divatlap gyerekfotói kapcsán, ahol a legújabb 10 éves modell sztárt túl szexualizálták!

Címkék:gyerek Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.29. 18:45

Hogyan legyek gyerekmodell?

 

 

Sokan kérdezik, hogyan lehetnének gyerekmodellek?! Én ezzel a kérdéssel mindig óvatos vagyok. Vannak a dolog mellett és ellen szóló érveim. Aztgondolom, hogy egy gyerek akkor legyen modell, ha van mögötte egy család, aki támogatja és odafigyel a gyermekre. Sok esetben történik meg, hogy a gyerekek szerepeltetésében túlzásba esnek a szülők, hiszen a könnyen jött pénz és a gyerek sikerei megrészegítik őket.

A gyerekek azok gyerekek, akik mindent addig szeretnek csinálni, amíg élvezik. Ám ha már a munka más élvezetekről való lemondással jár, akkor nem biztos hogy szeretnék folytatni. Ilyenkor szokta a szülő meggyőzni a gyereket, hogy csinálni kell, mert így lesz sikeres. 

Én úgy gondolom, hogy a felnőtt kori sikerek megalapozásához nem rossz némi tapasztalat, de nem sokat számít. Rengeteg gyereksztár tűnik el a süllyesztőben. ráadásul a hírességek élete nem csak szép és jó. Támadják őket, beszólnak az utcán, mitöbb olykor beléjük is kötnek. Ezt egy gyerek lelke megsínyli.

Mindemellett ha egészséges szinten tudja a szülő tartani a szereplést, akkor nincs gond.

Gyerek modellekre is szükség van és kétségtelenül nagyon kevés az igazán jó gyerek, azonban ha egyszer rákaptak a dolog ízére akkor remekül lehet velük dolgozni, és olykor jobban bírják az iramot mint a felnőttek.

A gyerekmodellkedéshez nem árt, ha a gyerek szeret szerepelni és nem szégyenlős. Fontos, hogy Anyu vagy Apu vagy tesó mindig legyen ott vele, hogy ne kelljen olyat csinálni amit nem szeretne.

Rengeteg ügynökség van aki gyerekeket keres, sőt szinte minden ügynökség keres, a legkisebb kortól. Gyerekből mindig kell, mert a babából kis gyerek, a kis gyerekből nagy gyerek, a nagy gyerekből kamasz és a kamaszból gyorsan felnőtt lesz, így egy-egy kategóriában alig pár évig alkalmazható egy gyerek. A legjobb ha a gyerek szereplési vágyának folyamatosan teret adunk és mondjuk egy színjátszó körbe is beiratjuk, ahol tanul énekelni, olvasni, beszélni, játszani, táncolni. Ezek amellett, hogy fejlesztik a gyereket, új kapcsolatokat és új impulzusokat adnak. 

Gyerekből szinte minden típusú gyerekre van igény. A mama kedvencétől kezdve a rossz fiúkon és a kis királylányokon át, a szeplő és foghíjas gyerekeken át mindenre. Életmód szerűen nem, de mint egy alkalmi utazás, egy kis szereplés, egy kis újdonság kipróbálása szintjén javaslom minden gyermeknek. 

A szülő felelőssége fontos. Én saját példámból indulok ki, hiszen látom, hogy az egykor velem együtt szereplő lányok és fiúk hova jutottak, és azt is látom a szülők hol hibáztak olykor. Van aki megszállott lett és mindenáron celeb akar lenni, van aki elszállt a sikertől és ez állította meg a felnőttkori sikerekben és van ahol a gyermek tini korára tönkrement a szereplésben, mert teherré vált számára az amit először ő választott és később a szülők már rákényszerítettek.

Az én szüleim tiszteletben tartották a döntéseimet, és elfogadták amikor egy nap aztmondtam egy felkérésre, hogy nem. Nem akartam az iskolai nagymenők céltáblája lenni és pláne nem akartam 2 év kötelezettséget az egyik TV-nél. Egy jó szülő ezt megérti, és egy jó szülő nem kényszerít olyan szituációba amit nem szeretsz.

Amennyiben gyerekeknek szóló lehetőségekről is szeretnél értesülni, akkor csatlakozz a Facebook oldalamhoz ahol folyamatosan kiposztolom a lehetőségeket amiket találok!!!

Címkék:gyerek modell Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.29. 18:28

A modell élet hátrányai 2.

Egyre több cikk szól a modell világ kegyetlenségeiről, így riogatva a modell életre vágyó fiatal lányokat. A sérülésekről már volt szó, de ez még nem minden, hiszen a magas sarkú, az olykor túl kicsit cipő stb is okoz bőven kárt a modellekben. A Divány.hu egyik cikkjében a Vuiton egyik modelljéről készült kép, ami igazán felkavaró. Kétlem, hogy bárki is szeretné magát így elcsúfítani. A cikkben olvashattok éhezésről és sok minden másról is.

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.15. 19:09

Nyerj egy ingyen fotózást!!!!!!!

Remek lehetőséget találtam kezdőknek és nem annyira kezdőknek egyaránt. Egy ingyenes modell fotózást nyerhettek. Részletek a Facebook oldalunkon!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.15. 18:35

Öngyilkosságba hajszolták magukat a szupermodellek!

A 10 pontom egyik legfontosabb pontja, hogy higyj magadban. Ezt azért is szeretném erősen kiemelni, mert a sikeres sztármodellek világában egyre több modell vet véget életének, csupán mert nem hisz magában vagy mert nem képes kézben tartani az életét.

A Velvet egy egész gyüjteményt hozott össze az öngyilkos modellek történeteiből, amik között bizony férfi modell is szerepel. Kétségtelen, hogy ez egy nehéz szakma.

 Címkék:hátrányok Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.15. 18:25

A modell élet hátrányai 1.

Mint korábban is írtam, modellnek lenni nem egy leány álom és erről egyre többet beszélnek a befutott nagy topmodellek is. Kevés igazi sztár van a szakmában, és még kevesebb akit igazán megbecsülnek. Az egyik divatmodell Sarah Ziff egy dokumentumfilmet forgatott az életéről és a modellvilágról. Sarahval az is előfordult, hogy egy fotós arra kérte fotózás előtt, hogy kézzel elégítse ki őt. Ez még csak a kezdet, volt olyan lány aki a fotózás után kórházban kötött ki. Az esetről a Velvet.hu is beszámolt!

Címkék:hátrányok Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.09. 10:58

Hogyan legyek plus size modell?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyre több plus size modell jelenik meg a modell piacon és egyre több átlagos vagy telt testalkatú modellre lesz igény, azonban még mindig a vékonyabb lányok a legfoglalkoztatottabbak. Egy előnye azonban van a plus size modelleknek. Nehéz találni olyan molett modellt aki igazán jó plus size modell és hosszútávon is képes megőrizni a szépségét. Így ha plus size modell akarsz lenni, akkor egy jó portfólióval akár könnyebben elérhetsz nemzetközi sikert mint egy átlagos modell. Persze fontos, hogy ne álmodj Vuiton címlapról:)

A plus size modellek általában 38-40es méretű ruhákat hordanak a fotózásokon és egész iparág épül rájuk. Mitöbb, már magyar ügynökség is foglalkoztat csak molett modelleket! Ha telt alkatú lány vagy és szeretnél modell lenni akkor a www.molettmodell.hu egy jó kezdés lehet.

Amennyiben plus size modelleknek szóló lehetőségekről is szeretnél értesülni, akkor csatlakozz a Facebook oldalamhoz ahol folyamatosan kiposztolom a lehetőségeket amiket találok!!!

Címkék:plus size modell Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.09. 10:41

Hogyan legyek modell? 2 Egy videó!

A témában kutatva sok érdekességet találtam. Többek között a www.hogyanlegyekmodell.hu oldalt is, ahol pár érdekes dolgot írnak, de nem elég hasznos. Annál érdekesebb viszont Both Gábor könyvéről egy videó. Őszintén szólva a képet stb látva 90es évek elejei gagyi feelingem volt, de meghallgattam a videót és úgy gondolom számotokra is hasznos lehet az a sok tanács amit mond, sőt részben megerősíti azt a 10 pontot amit én is leírtam.

 


szólj hozzá: Hogyan legyek modell?

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 21:39

Hogyan legyek modell?

Én úgy látom egyre többen vagyunk fiúk és lányok is, akik szeretnék megmutatni magukat a kifutón vagy éppen egy ruhacég katalógusában, vagy szerencsés esetben akár a Louis Vuiton egyik reklámjában, bár vannak szerintem köztünk sokan akik akár Kovi pornójában is szivesen résztvennénk, mert az is garancia lehet a kapcsolatok építésére!

 

Én azonban nem pornó csillag szeretnék lenni, hanem csak egy modell. Kérdés, hogy alkalmas vagyok-e? Nem tudom! Szerintem mindenki alkalmas.. Ha más nem egy filmszerep erejéig. Ha belegondolok, nem csak a szép arcokat jegyzem meg. Sőt, ha a TV-ben látható reklámokból indulok ki, akkor ha nem Garnier vagy Nivea reklám megy, akkor nem egyszer előfordult már, hogy teljesen átlagos, furcsa vagy éppen extrém embereket láttam.

Szerintem az első és legfontosabb dolog, hogy az emberben legyen megmutatni vágyás és legyen "gátlástalan"! Ha félsz egy kamerától, akkor sosem leszel modell. Bár tény, szerintem a modelleknek is kell némi feloldódás, hogy a legjobbat nyújtsák.

 

Na de mit tegyek, hogy modell legyek? Az első és legfontosabb, hogy döntsd el pontosan, hogy mit szeretnél. Olvass utána a dolgoknak, nézz meg modelleket a neten is. Legyél határozott és céltudatos. Ha tényleg modell akarsz lenni, akkor a legfontosabb, hogy higyj magadban. Nem kell, hogy te legyél a legszebb lány vagy fiú...de kell, hogy higyj magadban. Ha szereted magadat és boldog vagy, az átjön a kamerán is.

De mit is fecsegek... a legjobb pontokba szedni, hogyan érhetsz célt?!

1: Tűzz ki egy célt! (Először csak egy kicsit, bár merhetsz nagyot álmodni!)

2: Nézz körül a neten, legyél felkészült a témában!

3: Higyj magadban!

4: Nézd meg mi tetszik neked magadon, vagy mi az ami szerinted érdekes, különleges rajtad?! Találd meg magadban azt amiért szerinted TE kellesz majd a magazinoknak!

5: Készíts magadról fotókat, vagy a legjobb ha készíttetsz fotókat!

6: Kérj véleményt a fotókról!

7: Találd meg a stílusod!

8: Keress fel ügynökségeket!

9: Szerezz tapasztalatot és építs kapcsolatot!

10: Fejleszd magadat!

Ha ez mind megvan, már csak rajtad múlik. A világ nyitva áll előtted! Ha azonban nem tudod, hogy kezdj hozzá, adok pár tippet a blogomon!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:59

10: Fejleszd magadat!

fejlodes.jpg

Ha kaptál munkát, ha nem a fejlődés mindig jó.. A jó pap is holtig tanul....

Már magyar modell tanfolyamok is indultak amik hasznosak lehetnek mind fejlődés, mind kapcsolatépítés terén. Azonban a fejlesztés nem csak a modellkedés terén javasolt. Egy nyelveket beszélő, jó állóképességű, okos modell a legnagyobb sikereket érheti el. Ha tudsz tanulj nyelveket, sportolj, hogy az állóképességed jó legyen és tanulj, tanulj, tanulj... hiszen modellkedésből sem lehet élni örökké, azonban ha sikereket érsz el, az jó kezdőtőkét adhat a főiskolára, lakásra vagy tanfolyamokra, netán saját vállalkozás megkezdésére. Ha sikerül a modellkedés, akár a modell világban is elhelyezkedhetsz, csak a másik oldalon, mint stylist, fodrász, sminkes, fotós, ügynök vagy bármi. A lényeg, hogy fejleszd magadat!

Címkék:10 tanács Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:54

9: Szerezz tapasztalatot és építs kapcsolatot!

Ez a legfontosabb dolog a karrieredben, hogy tapasztalt légy. Ha kapsz munkát azzal tapasztalatokat szerzel...minél többet, annál jobb. Ami viszont ennél is fontosabb az a kapcsolati tőke. A kapcsolatok többet érhetnek mint 100 munka, hiszen ha jó kapcsolatokat tudsz kiépíteni, akár ezek a kapcsolatok is hozzásegíthetnek egy munkához. Ha azonban nem halad a karriered, nem kapsz munkát akkor jön a 10 pont: Fejleszd magadat!

 

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:51

8: Keress fel ügynökségeket!

A legjobb ha először a neten nézel körül! Normális esetben az ügynökség nem kérhet tőled regisztrációs díjat se semmit azért, hogy regisztrál téged, hiszen hosszútávon az ügynökség érdeke is, hogy sok és különböző modellje legyen. Pláne mivel ha munkát kapsz abból ők is keresnek pénzt rendesen! Ezért ha lehet először olyanokhoz regisztrálj akiknél nem kell fizetni. Előfordul, hogy az ügynökség behív fotózásra, vagy csak személyesen regisztrál, személyes fotózással. Ilyenkor is csak annyit mutass amennyit szeretnél! NEM KÉNYSZER TÖBBET MUTATNI!!! Hiszen soha nem tudhatod a képek hova jutnak még el?! Ha ügynökséghez mész, feltétlenül jelezd a szüleidnek, barátaidnak, hogy hova mész stb.

Amennyiben beszélsz angolul és tudsz utazni, akár külföldi ügynökségeket is megcélozhatsz, bár tapasztalat nélkül felesleges! Ekkor jön a 9. pont: Szerezz tapasztalatot és építs kapcsolatot!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:46

7: Találd meg a stílusod!

Ez a legfontosabb dolog! Ha tudod miben érzed jól magad vagy hogyan akkor abban a legjobb lehetsz! Na persze van aki például mindenben jól érzi magát és imádja a változatosságot! Ők a legjobb modellek lehetnek, hiszen a modellnek ahány arca van annyiszor tudja eladni magát! A fényképeid válogatásakor törekedj is rá, hogy több arcodat és stílusodat is megmutasd, azonban fontos, hogy főleg azt mutasd amiben a legjobban érzed magadat! Ha ezzel is megvagy jöhet a 8: Keress fel ügynökségeket!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:43

6: Kérj véleményt a fotókról!

Na ez az egyik legfontosabb pont! Először saját magad is írd fel neked melyik tetszik és miért?! Ezután kérdezz meg másokat! A vélemények gyüjtéséhez az egyik legjobb út nyilván a Facebook, ahol az összes barátod véleményét kikérheted. Azonban fontos, hogy ne csak elfogult embereket kérdezz! Sokszor a barátaid is csak azt mondják amit hallani szeretnél, és a szülők pláne! A rossz vélemények se bizonytalanítsanak el. Sőt! Tegyél fel olyan képeket is amin nem tetszel magadnak! Ne válogass túl sokat, mert ami szerinted ronda az más szerint lehet, hogy szép..magunkkal szemben elfogultak vagyunk!!!!!!!

Azt is megteheted, hogy a kész képekkel már nagy megmérettetésnek is neki indulsz és próbát teszel mondjuk egy modell versenyen. (A versenyekről még bővebben olvashatsz a blogomon hamarosan!)

Ha ez megvan a saját kedvenceid és a többiek által kedvencnek ítélt képekből csinálj egy albumot! Azonban az album összeállításánál fontos dolog, hogy 7: Találd meg a stílusod!

 

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:35

5: Készíts magadról fotókat, vagy a legjobb ha készíttetsz fotókat!

kepek.jpg

Ha ügyes vagy magad is fotózhatsz, de ha van olyan barát, barátnő, családtag aki tud fotózni vagy segítene és aki mellett el tudod magadat engedni, akkor vele is csináltathatsz képeket! A lényeg, hogy felszabadult légy és ne zavarjon a másik, se az hogy mit reagál a fejeidre stb. Élvezd! és instruáld! Ez rólad szól! Esetleg ő is segíthet, hogy mit csinálj, hisz ő látja a kamerában mi jó vagy mi áll jól! Ha tudsz használj sok kelléket, sok helyszínt, sok ruhát és pózt és hajat és stílust...

Ha anyagi lehetőséged megengedi, akár profi fotóst is választhatsz, de fontos, hogy legyél körültekintő! Nézd meg a referenciákat és ha tetszenek válaszd a fotóst! Ha nem tetszenek, akkor pedig kérdezz, esetleg ha van konkrét elképzelésed mutasd meg neki. Persze nyilván nem fogsz tudni címlap fotót csináltatni de azért a kezdésnek nem rossz pár jó kép. Egy jó fotós a képeket nagy felbontásban adja neked, és ha igazán ügyes akkor még a számítógépén tökéletesíti is. Merj válogatni és kérdezni..elvégre te fizetsz!

 

Ha ez megvan jön a 6: Kérj véleményt a fotókról!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:29

4: Nézd meg mi tetszik neked magadon, vagy mi az ami szerinted érdekes, különleges rajtad?! Találd meg magadban azt amiért szerinted TE kellesz majd a magazinoknak!

Ha hiszel és bízol magadban akkor a legfontosabb, hogy a legjobbat hozd ki magadból! A legjobb nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legtöbbet kell mutatnod!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Néha jó arcaidat úgy találod meg, ha kísérletezel! Ezt értsd úgy, hogy olyat teszel amit máskor nem! Próbálj ki olyat is amit máskor soha! Először az arcodat fedezd fel! Vegyél a kezedbe egy tükröt vagy állj a tükörrel szemben, amikor magadban vagy és grimaszólj, hunyoríts, nyújts ki a nyelved, sikíts, énekelj bármi! Van aki pl a legjobb arcait akkor találja meg, ha berakja a kedvenc dalát és rátátogva előadja a dalt! Így felfedezi furcsa, új de érdekes arcait amit nem minden képen lát vissza a hétköznapokban! Ezeket érdemes megjegyezni. Nézz csábosan, hülyén ,viccesen, vidáman, szomorúan... Meglátod melyik jó! Aztán jöhet a kísérletezés második fázisa, amihez a legjobb egy egész alakos tükör! Ha ez megvan játsz a hajaddal is.. kösd fel, fond be, túrd össze...csinálj vele mindent ami eszedbe jut.A tükörrel szemben pózolhatsz, mint a címlap lányok, de megint jó lehet, ha berakod a kedvenc dalodat és eltátogod, netán táncolsz rá!

Ha ez megvan lépj tovább! Próbálj ki mindent! Nézd át a ruhatáradat, de átnézheted a bátyád, húgod,öcséd,apád,anyád ruhatárát is.. Lehet, hogy nem vennél fel pl kosztümöt, de ha felpróbálod anyádét jól áll, és érdekes új arcodat fedezed fel, mintha nem is te lennél! Vagy lehet a bátyád focimeze egész szexi, vagy éppen az ingje...vagy az öcséd pólója ami éppen csak rád megy és kicsi is rád, de mégis édes lány leszel benne a Donald kacsától...A lényeg, hogy legyél merész.. lehet valamit nem vennél fel utcára, vagy nem a te stílusod, de ettől még jól állhat ,vagy jól nézhet ki. Az a modell a legjobb akinek több arca van! Próbáld ki a fiús, lányos, nőies, szexi, szolid, hivatalos, vad, visszafogott oldalaidat!

Ha ez megvan jön az 5: Készíts magadról fotókat, vagy a legjobb ha készíttetsz fotókat!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:18

3: Higyj magadban!

self_confidence.jpg

Ez az egyik legfontosabb cél! Ha ez hiányzik, akkor bukta az egész. Ki más a legfontosabb, ha nem te?! Ahhoz, hogy higyj magadban, ahhoz először is úgy kell szeretned magad amilyen vagy! Ha ez nem megy, akkor rögtön az első pontra visszaléphetsz, és kitűzheted magadnak célodul, hogy szereted magadat, vagy olyanná alakítod magadat, ahogyan szeretni tudod magadat.

Ha nem hiszel magadban azt mások is észre veszik és ők sem fognak hinni benned! Sőt akár ki is használhatják! Rávehetnek olyan dolgokra is amiket nem szeretnél! Előfordulhat, hogy valaki a bizonytalanságodat és a vágyaidat kihasználja, és azt mondja nem vagy elég szép vagy jó! Te pedig elhiszed és mondjuk belemész egy olyan fotózásba vagy rosszabb esetben egy olyan eseménybe amit igazán nem is szeretnél és amit talán megalázónak vagy tőled idegennek tartasz és később megbánod...sőt akár még kisebb lesz az önbizalmad! Ezt semmiképpen nem szeretnéd bizonyára!

Így fontos, hogy szeresd és elfogadd magadat, találd meg a szépet és a különlegeset magadban! Ha nem vagy klasszikus szépség, de Te mégis a tükör elött állva szépnek látod magadat, akkor jó úton jársz. És ha ezt a szépséget egy kamera előtt is megtudod mutatni, és a legszebb arcodat mered vállalni, akkor sikeres lehetsz! A legjobb arcunkat azonban nem mindig könnyű megtalálni! Ebben segít a 4 pont: Nézd meg mi tetszik neked magadon, vagy mi az ami szerinted érdekes, különleges rajtad?! Találd meg magadban azt amiért szerinted TE kellesz majd a magazinoknak!

Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 20:10

2: Nézz körül a neten, legyél felkészült a témában!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha modellkedni szeretnél, azért nem árt, ha tudod, hogy egyáltalán mit is vállalsz és mit szeretnél?! A modellek élete nem egy álom. Néha a legnagyobb hidegben vagy hőségben kell dolgozniuk, megszabott táplálkozástervük van, így nem biztos, hogy mindig azt és akkor esznek amit akarnak, sőt az is előfordul, hogy kényelmetlen pózokban kell állniuk akár órákig.

Egy fotózás elég összetett dolog, és sok munka. Nem is hinnénk, hogy mennyire fárasztó tud lenni?! De hozok egy példát amin keresztül te magad is letesztelheted! Tartsd fel a kezedet a fejed fölé amolyan török táncosnősen tekerve, a másik kezedet, pedig vízszintesen nyújtsd előre! Maradj így 5 percig mozdulatlanul! Ugye, hogy milyen nehéz? Valljuk be, kényelmetlen lehet mindez ha 1 órán át kell így maradnod. Vagy nézd meg a két képet amiket felraktam. Szerinted mennyi ideig kellett a lánynak visszatartania a lélegzetét a víz alatt? és mennyire fájhatott a másik lány térde 20 perc után ebben a pózban?

Tehát nem árt ha tudod, hogy mit is szeretnél és mit bírsz! Eszerint érdemes a célodat is kitűzni! Aztán fontos utána nézni, hogy mire van igény, és mire vagy alkalmas?! Hiába szeretnél a Vuiton arca lenni, ha túl alacsony, túl magas, túl sovány vagy túl telt vagy a nagy modellvilág elvárásainak! Ám az, hogy nem vagy született modell még korántsem baj, mert még lehetsz ígyis érdekes, szép és sikeres! Csak ahogy a 3. pontom is szól 3: Higyj magadban ... ÉS a lehetőségeidhez mért célt kell kitűznöd! A 4. pont is fontos 4: Nézd meg mi tetszik neked magadon, vagy mi az ami szerinted érdekes, különleges rajtad?! Találd meg magadban azt amiért szerinted TE kellesz majd a magazinoknak!

A legjobban a neten tájékozódhatsz arról, hogy hol keresnek modelleket és milyen életkori és testi paraméterekkel? De a neten találhatsz a felkészüléshez akár modell tanfolyamot is és profi portfólió fotó készítéséhez fotóst! Érdemes a modellkedésről bőven utána olvasni, hogy nehogy átverés vagy akár bűncselekmény, erőszak vagy megaláztatás áldozata legyél. Mielőtt bármibe is belemész nagyon fontos, hogy a 3. és 4. ponton is túl legyél!
 

Címkék:10 tanács Szólj hozzá!

modellkednék 2011.10.07. 19:51

1: Tűzz ki egy célt!

Ha modell akarsz lenni, akkor ebben az irányban gondolkodj! Először fogalmazd meg magadban, hogy pontosan mit is szeretnél? Ha megvan, gondold végig, hogy mi lehet az út ahogyan elérheted? Fontos, hogy a céljaid kitűzésekor magadhoz mérd a célt. Lehet nagyot álmodni, de biztosabb a siker, ha először kis célt tűzöl ki magad elé. Naomi Cambell sem 1 hét alatt lett sztár! Modellnek lenni nehéz dolog, és sok munka és kitartás kell! Előszöris nem árt, ha beszélsz nyelveket is, így könnyebben tájékozódhatsz a neten is. Ha sikeres modell leszel, akkor úgysem csak hazánkban fogsz dolgozni, és akkor fontos ,hogy értsd a fotós instrukcióját!

Tehát elsőnek gondold végig mit szeretnél, és hogy mi az oda vezető út! Ha ez megvan akkor nézd meg ,hogy az úton meddig jutnál el már most és hol az első akadály? Az első cél akár az első akadály leküzdése is lehet! Van akinek az az akadály, hogy nincsenek fotói, vagy plusz kilói vannak amik zavarják, netán rágja a körmét és az csúnya...küzd le az akadályokat. Haladj lépséről lépésre! Ha nem tudod, hogyan tedd, segít a cél kitűzésében blogom második pontja:2: Nézz körül a neten, legyél felkészült a témában!

Szólj hozzá!